неділю, 21 травня 2017 р.

Як поводитись на ЗНО

Матеріали взято із сайту http://osvita.ua
23 травня розпочнеться основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначають, що для успішного складання тестів, окрім старанної підготовки, учасникам необхідно дотримуватися основних процедур проходження зовнішнього незалежного оцінювання.
Зокрема в УЦОЯО нагадують, що допуск до пункту тестування відбуватиметься за наявності чітко визначених документів: сертифіката ЗНО, документа, що посвідчує особу та запрошення-перепустки.
Для виконання роботи учасникам знадобиться ручка з пастою насиченого чорного кольору та дві-три – про запас. У разі потреби можна взяти з собою прозору пляшку з питною водою.

«Щодо обов’язків, то учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати в пункті ЗНО та мати при собі протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів і пристроїв», - повідомляють в УЦОЯО.
Також у Центрі наголошують, що цього року інструктори в аудиторії звертатимуть особливу увагу на наявність в учасників смарт-годинників. Їх варто залишити вдома або ж на спеціально відведеному для речей місці, оскільки у разі виявлення в учасників тестування смарт-годинників, а також мобільних телефонів, навушників, флеш-накопичувачів, USB-кабелів тощо учасник змушений буде залишити пункт проведення ЗНО достроково, а результат виконання тесту з певного предмета буде анульовано.
«Пам’ятайте, що дотримання вимог і норм, передбачених процедурою проведення зовнішнього оцінювання, є однією зі складових Вашого успіху. Не втратьте шанс стати студентом омріяного ВНЗ!», - наголосили в Українському центрі оцінювання якості освіти.
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 23 травня тестуванням з української мови і літератури.
Для підготовки до тестування учасники ЗНО можуть скористатись дистанційною підготовкою на безкоштовній платформі ЗНО-онлайн, де розміщені всі тести, що були використанні УЦОЯО за час існування ЗНО. Більшість завдань тестів містять ґрунтовні коментарі фахівців до правильних відповідей.

Немає коментарів:

Дописати коментар